Публикувана от Виолета Матева на 19 Януари 2014
![]() | Необходими продукти 1 пакет суха мая или 20 гр свежа 1 яйце 250 мл прясно мляко 100 мл хладка вода 3 с л кисело мляко 3 с л олио 1 с л сол 1 ч л захар 600 г брашно 100 г шпеков салам, нарязан на кубчета 50 г орехи, нарязани на парченца с нож по желание сусам |
В хладката вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Сипваме готовата закваска в средата на брашното, добавят се и останалите продукти и замесваме меко тесто. Оставя се да втаса 40 минути. Разделя се на две топчета за две питки. Всяка топка се доомесва с нарязания салам и орехи и се разстила в тава с хартия за печене. Оставя се още 20-30 мин. да почине. Отгоре се намазва с олио и се поръсва сусам. Така се прави и с втората половина на тестото. Печем в загрята фурна 180 градуса до златиста коричка. Изважда се и се охлажда на решетка, после се нарязва. Уникален вкус, опитайте. Добър апетит ! |