Публикувана от Анелия Терзиева на 19 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти За рулото: 500 гр. кайма 1 яйце 2 суп.лъжици брашно 1/2 връзка зелен лук сол черен пипер чубрица кимион За плънката: 2 сварени яйца 3 кисели краставички 1 сварен морков Тук плънката е класическа, но може да се използват гъби, колбас, царевица и др. Сирене Гауда за поръсване (може да се използва обикновен кашкавал или друго сирене по избор) |
Съставките за рулото се омесват добре. Разстила се сравнително дебела кора върху лист прозрачно фолио. Върху кората се подреждат нарязаните на лентички продукти за плънката. Завива се на руло и се поставя в намаслена тавичка. Добавя се малко вода (около един пръст от тавата) и рулото се пече до полу-готовност. Изважда се, поръсва се с настърганата Гауда (кашкавал), като по-красиво е ако сиренето е нарязо на лентички. Печем отново за около 5 мин, докато хване златиста коричка. Поднасяме с картофено пюре, варен ориз или със сос по желание. |