www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 28 Декември 2013

Коледни меденки с канела и какао

Необходими продукти
3 яйца
1 ч.ч. пудра захар
4 с.л. мед
1 к.л. сода
1/2 пак. канела
2 с.л. какао
1 ч.ч. олио
брашно
1 млечен шоколад
3-4 с.л. прясно мляко
кокосови стърготини

Смесваме всички продукти и започваме постепенно да добавяме от пресятото брашно до нужната гъстота. Получава се меко тесто, от което оформяме меденки. Формата е въпрос на вкус. Изпичат се на 200 градуса в предварително загрята фурна. Подготвяме шоколадовата глазура за украсата. Разтопяваме на водна баня един шоколад, добавяме 3-4 с.л. прясно мляко, за да стане по-течен шоколада. Върху изстиналите меденки напръскваме от шоколада и поръсваме с кокосови стърготини.