Публикувана от Добринка Петкова на 27 Декември 2013
Необходими продукти 10-12 листа кисело зеле 600 г свинско месо (нарязано на дребни парчета) 1 глава лук 2-3 чушки 1 морков 150 г гъби черен пипер чубрица 2 ч.л. от моята домашна универсална подправка (3 вида лук, чушки, моркови, магданоз, копър и целина нарязани на много ситно и сол) | |
Всичките продукти се нарязват и смесват заедно с подправките. Разбърква се добре и с тази смес се пълнят и завиват зелевите листа. Средната част на зелката, нарежете на ситно, овкусете я с олио, червен пипер и подправки. Изсипете в съда, в който ще приготвяте сармите. Наредете ги върху зелето и сипете около 2 ч.ч. топла вода. Поръсете ги с малко червен пипер и захлупете съда. Печете във фурна до пълна готовност. |