Публикувана от Нина Райчева на 25 Декември 2013
![]() | Необходими продукти 10 броя свински котлети 300 - 400 гр гъби печурки 1 голяма глава червен лук олио 200 гр майонеза 300 гр кисело мляко 1 с.л. горчица 1 с.л. мед 1 с.л. брашно сол черен пипер чубрица |
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и леко се запържват в олио, за да се запечатат. Редят се в тава. В същата мазнина се запържват нарязаните лук и гъби, след което се разпределят върху месото. Разбива се сос от майонезата, киселото мляко, горчицата, меда и брашното и се разпределя върху котлетите. В съда от соса се налива малко вода, за да се оберат останалите продукти и се излива в тавата, като течността трябва просто леко да покрива дъното. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече около час и се сервира с гарнитура по избор. |