Публикувана от Добринка Петкова на 16 Декември 2013
Необходими продукти за тестото: 600 г бяло брашно около 300 г типово брашно 500 мл топла вода 20 г мая 2 яйца (без 1 жълтък) 4 с.л кисело мляко 3 с.л олио 1 с.л захар 1 с.л сол за намазване на корите: 100 мл олио или зехтин се смесва с подправки по избор (аз използвах шарена сол, чубрица, мащерка и риган). | |
Замесете тесто от изброените продукти и го оставете да втаса. След това разделете тестото на 4 части. Разточете първата топка, прехвърлете я в намаслена тава и я намажете с ароматното олио. Така направете и с останалите топки тесто, последната не се намазва. С ножа леко очертайте триъгълници (все едно ще ги режете като за кифли). В широката част на всеки триъгълник направeте разрези като на триъгълник, хванете го за острата част и обърнете навън. След това направете други разрези при върха на триъгълниците. Със шишче или като мен с химикалка, притиснете така, че разрезите да се отворят леко. В среда натиснете с пръст. Оставете да втаса, намажете я с разбит с малко кисело мляко жълтък и печете до готовност. |