Публикувана от Галина Гавраилова на 13 Декември 2013
![]() | Необходими продукти 200 г. свинска мас 250 г. кисело мляко 1 бакпулвер 200 г. сирене 2 яйца брашно |
От свинската мас, киселото мляко и брашното с бакпулвера се замесва средно твърдо тесто. Разточва се кора с дебелина 1/2 см. Натрошава се сиренето и се смесва с едното яйце. С форма или чаша се нарязват големи кръгчета, слага се по малко от плънката и се прегъват на полумесеци, като краищата се притискат с вилица. Намазват се с яйце и се пекат в умерена фурна. От тестото могат да се изрежат и лентички, намазват се с яйце и се поръсват със сусам, усукват се на спирали и също се пекат в умерена фурна. |