www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 10 Декември 2013

Жълъдчета

Необходими продукти
1 пакет меко масло
120 г пудра захар
2 жълтъка
1 ванилия
брашно 600 г
сладко за слепване
разтопен шоколад и смлени орехи за овалване

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се жълтъците, ванилията и брашното. Замесваме средно меко тесто. С малка лъжичка се оформят половинките на жълъдите. Нареждат се в тава с хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса. Готовите сладки се слепват по две със сладко или мармалад. Потапя се горната по-широка част в разтопения шоколад и се овалва в смлени орехи. Вкусни сладки за празниците. Да ви е сладко !