www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Декември 2013

Шоколадова подкова за късмет

Необходими продукти
за блата:
3 яйца
100 гр. краве масло
120 гр. шоколад
1 пакет бакпулвер
2 с.л. олио
3 с. л. с връх пудра захар
200 гр. кисело мляко
200 гр. брашно

за гарниране:
100 гр. шоколад
50 гр. масло
2 с.л. вода
1 ч.ч. смлени орехи
кокосови стърготини

Затоплете шоколада /без да се сгорещява/ и маслото на стайна температура. Прибавете яйцата, млякото и пудрата захар. Разбъркайте до хомогенна смес. Прибавете брашното, заедно с бакпулвера. Бъркайте до готовност.

Затоплете сухата формичка, намажете я с олиото и изсипете сместа. Печете в сгорещена фурна до готовност. Извадете готовият сладкиш. В отделен съд разтопете шоколада, примесен с водата и маслото. Полейте сладкиша. Гарнирайте го с орехи и кокосови стърготини. Охладете. Готов е за консумация след около час.