Публикувана от Илияна Димова на 07 Декември 2013
Необходими продукти 2 тиквички 1 каф.чашка леща 1 глава лук чубрица сол и черен пипер на вкус щипка лют червен пипер настърган кашкавал на вкус олио или зехтин | |
Сваряваме лещата и отцеждаме. Тиквичките нарязваме на чашки и внимателно издълбаваме вътрешността. Слагаме да се сварят за кратко в подсолена вода, като внимаваме да не се преварят. Изваждаме от водата и оставяме да се отцедят. Издълбаната вътрешност на тиквичките смесваме с нарязан лук и в олио или зехтин с малко водичка задушаваме да омекнат. Подправяме с чубрица, сол, черен пипер и щипка лют червен пипер. Добавяме и отцедената леща. Запържваме леко. Отцедените чашки от тиквичките пълним с лещата. Може да поръсим с настърган кашкавал и да запечем леко във фурната. |