www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 27 Ноември 2013

Орехови сладки - III вариант

Необходими продукти
3 жълтъка
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 каф.чашка пудра захар
2 ванилии
1 каф.чашка ситно смлени орехови ядки
1 бакпулвер
щипка канела
брашно

за поръсване на сладките:
едросмлени орехови ядки
захар кристална
1 супена лъжица прясно мляко

Разбиваме жълтъците с пудра захар и олио и отделяме 1 супена лъжица за намазване на сладките. Към разбитите жълтъци прибавяме киселото мляко, ванилиите, щипка канела и орехите, а след това и бакпулвера, смесен с брашно, колкото е необходимо за замесване на твърдо тесто, от което правим малки топчета. Подреждаме в тавичка върху хартия за печене и леко притискаме. Намазваме с отделения жълтък, който смесваме с 1 супена лъжица прясно мляко. Поръсваме всяка сладка със смесени едро смлени орехови ядки и кристална захар. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.