Публикувана от Мима Фортунова на 27 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 3 жълтъка 1/2 ч.ч. олио 1 ч.ч. кисело мляко 1 каф.чашка пудра захар 2 ванилии 1 каф.чашка ситно смлени орехови ядки 1 бакпулвер щипка канела брашно за поръсване на сладките: едросмлени орехови ядки захар кристална 1 супена лъжица прясно мляко |
Разбиваме жълтъците с пудра захар и олио и отделяме 1 супена лъжица за намазване на сладките. Към разбитите жълтъци прибавяме киселото мляко, ванилиите, щипка канела и орехите, а след това и бакпулвера, смесен с брашно, колкото е необходимо за замесване на твърдо тесто, от което правим малки топчета. Подреждаме в тавичка върху хартия за печене и леко притискаме. Намазваме с отделения жълтък, който смесваме с 1 супена лъжица прясно мляко. Поръсваме всяка сладка със смесени едро смлени орехови ядки и кристална захар. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност. |