www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Mariyana Kovacheva на 22 Ноември 2013

Кюфтета от праз

Необходими продукти
5 връзки праз
1 яйце
50 гр. сирене
галета/качамак за поръсване
червен пипер
черен пипер
сол на вкус

Измиваме и нарязваме на ситни кръгчета праза. Задушаваме в тенджера с малко вода и мазнина. Варим по извиране на водата и пълно омекване. Прецеждаме с гевгир и към сместа добавяме 1 яйце, сирене и подправки по вкус.

Намазняваме тавичка и оформяме от сместа кюфтета. Преди това добре ги отцеждаме и ги поръсваме с качамак или с галета. Печем на 250 C горен и долен реотан с вентилатор за около 30 минути до златисто. Консумираме със сос от кисело мляко и нарязан чесън. Бон апети!