Публикувана от Mariyana Kovacheva на 22 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 5 връзки праз 1 яйце 50 гр. сирене галета/качамак за поръсване червен пипер черен пипер сол на вкус |
Измиваме и нарязваме на ситни кръгчета праза. Задушаваме в тенджера с малко вода и мазнина. Варим по извиране на водата и пълно омекване. Прецеждаме с гевгир и към сместа добавяме 1 яйце, сирене и подправки по вкус. Намазняваме тавичка и оформяме от сместа кюфтета. Преди това добре ги отцеждаме и ги поръсваме с качамак или с галета. Печем на 250 C горен и долен реотан с вентилатор за около 30 минути до златисто. Консумираме със сос от кисело мляко и нарязан чесън. Бон апети! |