Публикувана от Mariyana Kovacheva на 21 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти за тъмния блат: 1/2 ч. олио 1 ч. захар 2 яйца 2/3 ч. брашно 1 п. ванилия 1 ч.л. канела 1/4 ч.л. сол 1/2 ч.л. бакпулвер 1/2 ч. какао на прах за тиквения блат: 1 яйце 1/2 ч. захар 3 с.л. кисело мляко 2 с.л. препълнени брашно 2/3 чаша със сварена тиква 1 п. ванилия 1/2 ч.л. канела |
Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата, солта и какаото. В друг съд разбиваме едно по едно яйцата, захарта и олиото. Прибавяме сместа към брашното и разбиваме. Сместа е тежка и гъста, това да не ви притеснява. В друг съд разбиваме пюрето от тиква със захарта, канелата, киселото мляко, брашното, ванилията и яйцата. Отделяме 3-4 с.л. от кафявата смес за декорация. Намазняваме формата с брашно и олио. Предварително сме включили фурната да се загрява. Сипваме първо кафявата смес, заравняваме по дъното и добавяме тиквената смес. От останалата тъмна смес сипваме по повърхността и с нож правим очертания да се получи мраморен ефект. Печем на 180 С на вентилатор, горен и долен реотан. Печем около 35 минути до покафеняване на сладкиша. След като го изключим, чакаме да поизстине и го местим от формата в поднос. Дегустираме изстинал. Да ви е сладко! |