www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Mariyana Kovacheva на 21 Ноември 2013

Брауни с тиква

Необходими продукти
за тъмния блат:
1/2 ч. олио
1 ч. захар
2 яйца
2/3 ч. брашно
1 п. ванилия
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч. какао на прах

за тиквения блат:
1 яйце
1/2 ч. захар
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. препълнени брашно
2/3 чаша със сварена тиква
1 п. ванилия
1/2 ч.л. канела

Пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме канелата, солта и какаото. В друг съд разбиваме едно по едно яйцата, захарта и олиото. Прибавяме сместа към брашното и разбиваме. Сместа е тежка и гъста, това да не ви притеснява.

В друг съд разбиваме пюрето от тиква със захарта, канелата, киселото мляко, брашното, ванилията и яйцата. Отделяме 3-4 с.л. от кафявата смес за декорация.

Намазняваме формата с брашно и олио. Предварително сме включили фурната да се загрява. Сипваме първо кафявата смес, заравняваме по дъното и добавяме тиквената смес. От останалата тъмна смес сипваме по повърхността и с нож правим очертания да се получи мраморен ефект. Печем на 180 С на вентилатор, горен и долен реотан. Печем около 35 минути до покафеняване на сладкиша. След като го изключим, чакаме да поизстине и го местим от формата в поднос. Дегустираме изстинал. Да ви е сладко!