Публикувана от Илияна Димова на 19 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 500-600 г картофи 1-2 суп.лъжици галета 1 яйце 1 филийка хляб, предварително натопена в прясно мляко и изцедена добре 1 чаена лъжичка брашно сол чубрица на вкус за плънката: 1 чаена чаша микс от нарязани замразени зеленчуци 50 г нарязана на кубчета шунка 50 г зелен свеж спанак за овалване: смес от царевично, пшенично брашно и галета |
Сваряваме картофите, белим и настъргваме на едро ренде. Смесваме с яйцето, галетата, брашното и филийка хляб. Прибавяме сол и чубрица на вкус. Спанака бланшираме в подсолена вода, отцеждаме добре и нарязваме. Замразените зеленчуци задушаваме в малко мазнина и вода да омекнат. Добавяме шунката. Разделяме омесените картофи на равни части. Всяка разстиламе върху влажно или намазано с мазнина фолио. Слагаме от спанака, а после от зеленчуците и шунката. Навиваме внимателно и оформяме на рулца. Овалваме в смес от царевично, пшенично брашно и галета, слагаме в тавичка върху хартия за печене, поливаме с малко мазнина (може да намажем и с разбито яйце) и печем до готовност. Поднасяме със свежа салата. |