Публикувана от Виолета Матева на 12 Ноември 2013
Необходими продукти 2 яйца без един жълтък, той е за намазване 1 кубче мая 42 г 1 кг брашно 3 с. л. олио 200 г кисело мляко 200 мл прясно мляко 1 с. л. сол 1 с. л. захар сусам | |
Маята се разтваря в 100 мл топло прясно мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се закваската в пресятото брашно и с останалите продукти се замесва средно тесто. Оставя се да втаса 40 мин. на топло. Тестото се разделя на 3 топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се нарежда в тава, застлана с хартия за печене, като се нареждат една върху друга. В средата поставяме чашка с отвора надолу. Нарязваме на 8 сектора, а всеки сектор се нарязва на още три малки. Сплитат се на плитки. Оставя се да втаса още 20-30 мин. Намазва се с разбит жълтък с малко олио и се поръсва със сусам. Печем 45 мин в загрята фурна на 180 C. Добър апетит ! |