Публикувана от Виолета Матева на 12 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 4 яйца 1 и 1/2 ч. ч. захар 3/4 ч. ч. олио 1 ч. ч. прясно мляко 1 пакет бакпулвер ванилия 2 с. л. какао 2 ч. ч. брашно |
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавят се олиото, прясното мляко и накрая се прибавя брашното с бакпулвера и ванилията. Разбърква се на гладка кексова смес. Сместа се разделя на две части. В едната добавяме какаото и разбъркваме. В намаслена и набрашнена тавичка точно в центъра сипваме 1 с л от бялата смес. Точно отгоре й в средата сипваме 1 с. л. от сместа с какаото и така се прави докато свърши сместа. Печем в загрята фурна 40 мин до суха клечка. Изважда се и щом се охлади се нарязва като торта. |