Публикувана от Шери Курт на 07 Ноември 2013
![]() | Необходими продукти 1 кг кайма 2 яйца 200 гр настърган кашкавал чубрица черен пипер сол 1 к.ч. ориз 1/2 пакет замразени зеленчуци 2 гъбени бульона магданоз 50 гр. салам закуска 3 с.л. лютеница |
Сваряваме ориза в 3 к.ч.вода с бульоните и зеленчуците. Като изстине ориза го разделяме на 2 части: - Едната част я добавяме към каймата, прибавяме яйцата, подправките и 150 гр кашкавал. Омесваме каймата и правим гнезда, които нареждаме в тавичка. - Към другата част добавяме ситно нарязан магданоз и накълцания салам. Разбъркваме добре и пълним гнездата с получената смес. Разтваряме лютеницата в 250 мл.вода и заливаме кюфтетата. Печем до готовност, малко преди да ги извадим от фурната поръсваме с останалия кашкавал. |