Публикувана от Шери Курт на 30 Октомври 2013
![]() | Необходими продукти 5 малки патладжана 1 пилешко бутче 100 гр.настърган кашкавал 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 домат - обелен и нарязан на кубчета зехтин сол черен пипер копър |
Измиваме патладжаните, отрязваме по едно малко капаче от едната страна и ги изпичаме в слаба фурна. Запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Към тях прибавяме пилето, нарязано без кожата. Пържим до готовност. Прибавяме домата и подправките и оставяме да поври. Сваляме от котлона и оставяме да изстине. През това време патладжаните са изстинали, намачкваме вътрешността с вилица. Към сместа с пилето добавяме кашкавала и ситно нарязан копър. Пълним патладжаните с получената смес и запичаме. |