Публикувана от Илияна Димова на 29 Октомври 2013
Необходими продукти 1 буркан зелен фасул консерва 1-2 глави лук 250 г кайма 2 суп.лъжици ориз чубрица кимион и черен пипер на вкус 1 кубче пилешки бульон 1 ч.лъж.червен пипер брашно олио 1/2 каф.чашка бяло вино | |
От каймата, ориза, чубрица, кимион и черен пипер оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно. В малко олио запържваме леко кюфтенцата, добавяме нарязан лук, фасул от консерва, черен пипер на вкус и 1 ч.лъж.червен пипер. Ръсваме брашно 1 суп.лъжица и наливаме вода. Натрошаваме пилешки бульон. Може да налеем 1/2 каф.чашка бяло вино и готвим до готовност, без да покриваме с капак, за да не изкипи ястието. |