www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Todorka Maratilova на 10 Октомври 2013

Бутер руло с наденичка и зеленчуци

Необходими продукти
бутер тесто
1 македонска наденица
100 гр  кашкавал
160 гр. гъби /малка тарелка/
2 чушки
1 глава лук
доматен сок или пюре
1 кафена чаша олио (4с.л.)
сол на вкус

Оставяме бутер тестото да се размрази до меко. През това време нарязваме всички зеленчуци на малки парченца. Наденицата също се реже, като аз я разделям на 4 части.

Всички продукти се поставят в купа и се добавят солта, олиото и доматите. Разбъркват се добре.

След като тестото е омекнало се разстила и по цялата му дължина се поставя плънката. Навива се на руло и се нарязва на парчета. Поставят се в тавичка с хартиено фолио и на всяко парче се слага малко масло. Пече се 30 мин. на 200 градуса. Добавя се настърган кашкавалът и се запича до златна коричка.