www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Todorka Maratilova на 02 Октомври 2013

Пържоли и моркови с вино

Необходими продукти
800 гр. свински пържоли
4/5 броя моркови
дафинов лист
50 мл. бяло вино
50 мл. доматено пюре
олио
сол и черен пипер

Пържолите се овкусяват със солта и пипера и се начукват. Половината от тях се редят в тавата. Режат се морковите на много тънки лентички и се поставят върху реда от пържоли. Добавя се дафиновият лист. Върху морковите се реди втори ред от пържолите. Всичко се залива с олиото и виното. Накрая се добавя и доматеното пюре, разредено с малко водичка.

Тавичката се обвива с фолио и се пече така докато заври, след това махаме фолиото, разбутваме леко пържолите да се потопят всички в соса и допичаме без фолио, за да хванат коричка.