Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юни 2011
Необходими продукти 150 г захар 200 г разтопено краве масло 160 г смлени орехи 250 г брашно парченца шоклад и пудра захар или мармалад | |
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се смлените орехи и брашното и се замесва тесто. Ако тестото е ронливо, добавете масло, ако е много мазно, добавете брашно, за да стане подходящо за точене. Разточете тестото на кора с дебелина 0,5 см и изрежете фигури с формички. Аз направих цветя, слепих ги с мармалад и ги украсих със захарен шрифт. Останалото тесто направих на топчета и пръчици, в които поставях парченца шоколад и отгоре поръсих с пудра захар. Сладките се пекат около 10 минути в умерена фурна. |