Публикувана от Илияна Димова на 23 Септември 2013
![]() | Необходими продукти 3 суп.лъжици течен шоколад 2 суп.лъж.краве масло 1 суп.лъж.олио 1 суп.лъж.вода 1 суп.лъж.захар 1 каф.лъжичка бакпулвер 2 жълтъка 2 белтъка, смесени с щипка сол и 1 чаена лъжичка пудра захар 5 супени лъжици с връх десертно или натурално нишесте 1 чаена лъж.какао |
Смесваме шоколада с маслото, олиото, водата и захарта. Загряваме да се стопят и смесят. Дръпваме от котлона и добавяме последователно жълтъците, нишестето, бакпулвера и какаото. Отделно разбиваме на твърда пяна белтъците с щипка сол и пудрата захар и внимателно добавяме към шоколадовата смес. Разпределяме във формички за кейкчета и изпичаме в умерена фурна. Може да гарнираме готовите кейкчета със сметана. |