www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 19 Септември 2013

Крем карамел с кроасани

Необходими продукти
7 яйца
600 мл. прясно мляко
15 с.л. захар + 100 гр за карамела
1 ванилена захар
1 кроасан с шоколад от големите или 2 по - малки

Разбийте яйцата със захарта, добавете млякото и ванилената захар.  Карамелизирайте захарта и я изсипете на дъното на правоъгълна кексова форма.  Изсипете млечната смес, а отгоре подредете парчетата кроасани. Печете за около 1 и 20 минути на 170 градуса на водна баня. Водата в съда трябва да стига до половината на формата. Внимавайте водата да не заври. Преди да е завряла долейте студена вода.

След като е готов крем карамела, извадете го от водата и го оставете да изстине напълно, след това го обърнете върху поднос!