Публикувана от Цветослава Киркова на 19 Септември 2013
![]() | Необходими продукти 7 яйца 600 мл. прясно мляко 15 с.л. захар + 100 гр за карамела 1 ванилена захар 1 кроасан с шоколад от големите или 2 по - малки |
Разбийте яйцата със захарта, добавете млякото и ванилената захар. Карамелизирайте захарта и я изсипете на дъното на правоъгълна кексова форма. Изсипете млечната смес, а отгоре подредете парчетата кроасани. Печете за около 1 и 20 минути на 170 градуса на водна баня. Водата в съда трябва да стига до половината на формата. Внимавайте водата да не заври. Преди да е завряла долейте студена вода. След като е готов крем карамела, извадете го от водата и го оставете да изстине напълно, след това го обърнете върху поднос! |