www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 08 Септември 2013

Пилешко със зеленчуци на сач

Необходими продукти
1 кг пилешко месо - нарязано на хапки
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 глави лук
300 гр печурки
200 мл готварска сметана
100 гр кашкавал
сол
черен пипер
1 гъбен бульон
олио

Постепенно загряваме сача на котлон, сипваме малко олио да покрие дъното на сача. Изпържваме първо месото - до златисто. Изваждаме го в купа или по-дълбока чиния. Запържваме и нарязаните на едро чушки, гъби и лук. Връщаме отново месото, посоляваме и подправяме с черен пипер и 1 гъбен бульон. Разбъркваме хубаво да се смесят зеленчуците с пилешкото месо. Сипваме 200 мл готварска сметана и оставяме да покъкри. Слагаме рендосания кашкавал да се запече отгоре. Сервираме на стойка от ковано желязо или дървена дъска.