Публикувана от Диана Димитрова на 08 Септември 2013
Необходими продукти 1 кг пилешко месо - нарязано на хапки 2 зелени чушки 2 червени чушки 2 глави лук 300 гр печурки 200 мл готварска сметана 100 гр кашкавал сол черен пипер 1 гъбен бульон олио | |
Постепенно загряваме сача на котлон, сипваме малко олио да покрие дъното на сача. Изпържваме първо месото - до златисто. Изваждаме го в купа или по-дълбока чиния. Запържваме и нарязаните на едро чушки, гъби и лук. Връщаме отново месото, посоляваме и подправяме с черен пипер и 1 гъбен бульон. Разбъркваме хубаво да се смесят зеленчуците с пилешкото месо. Сипваме 200 мл готварска сметана и оставяме да покъкри. Слагаме рендосания кашкавал да се запече отгоре. Сервираме на стойка от ковано желязо или дървена дъска. |