Публикувана от Илияна Димова на 29 Август 2013
Необходими продукти 4-6 порции: 3-4 големи пресни картофа 1 ч.ч. пресен грах, почистен от шушулките 2 тиквички 1 стрък зелен лук 1 стрък зелен чесън 300-500 г пресен спанак 200 г извара 1 ч.чаша прясно мляко 2 яйца 1 суп.лъжица натурално нишесте 50 г настърган кашкавал сол черен пипер куркума 1 стрък пресен копър сминдух на вкус щипка червен пипер 5 суп.лъжици зехтин краве масло | |
Измиваме, белим картофите, нарязваме на кръгчета и сваряваме. Отцеждаме от водата. В тенджерка със зехтин слагаме граха, спанака, нарязаните лук, чесън и 1 ч.чашка вода. Овкусяваме с черен пипер, сол, сминдух и щипка червен пипер. Задушаваме докато омекнат и останат на мазнина. В тавичка, намазана с мазнина нареждаме картофите. Върху тях сипваме и разпределяме равномерно граха и спанака. В купа настъргваме обелените тиквички. Към тях прибавяме разбитите яйца с прясното мляко. Сипваме изварата и настъргания кашкавал и нарязания ситно копър. Прибавяме 1 суп. лъжица натурално нишесте, куркума и сол на вкус. Разбъркваме всичко добре и изливаме върху зеленчуците в тавичката. Разклащаме леко, за да се разпредели поливката с тиквичките навсякъде. Отгоре подреждаме парченца краве масло и запичаме във фурна до готовност, да се образува златиста коричка и да ухае апетитно . |