Публикувана от Илияна Димова на 18 Август 2013
![]() | Необходими продукти 150 г замразен спанак 1 пилешко бутче 1 морков 1 глава лук 1 каф. чашка замразен грах или от консерва 3 суп. лъж. краве масло 1 чаена лъж. сух джоджен черен пипер сол и лют червен пипер на вкус 1 кубче пилешки бульон 1 чаена лъжичка брашно 1 суп. лъж. ориз |
Сваряваме пилешкото бутче в 2 литра вода, като обираме образувалата се пяна. В друг съд запържваме в маслото нарязаните лук и морков. Добавяме замразения спанак и грах. Поръсваме подправките и 1 чаена лъж.брашно. Наливаме бульона, в който сме варили пилето и когато супата заври сипваме ориза, добавяме свареното пилешко месо от бутчето и натрошаваме кубчето пилешки бульон. Варим супата до готовност. (Може да долеем още вода, ако ни се струва гъста супата). Поднасяме супата с лимонов сок. |