Публикувана от Добринка Петкова на 17 Август 2013
![]() | Необходими продукти 1 тиквичка 1 голяма глава лук 3-4 скилидки чесън 5-6 домата 200 г луканков салам (или някакъв по-сух салам или наденица) 6 яйца 100 г кашкавал 2-3 люти чушки подправки |
Тиквичката се нарязва на кубчета и се задушава в малко зехтин или олио. Изважда се в купа и в същата мазнина задушете първо лука, чесъна, след това нарязания колбас и накрая нарязаните на дребно домати. Посолете със сол, черен и червен пипер и малко чубрица. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Накрая добавете тиквичките. Разбъркайте и изсипете в подходяща тавичка. Отгоре чукнете яйцата и поръсете с настърган кашкавал. Поставете и чушлетата, като ги боднете в ястието. Печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност. |