www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 17 Август 2013

Запечени яйца с тиквички и колбас

Необходими продукти
1 тиквичка
1 голяма глава лук
3-4 скилидки чесън
5-6 домата
200 г луканков салам (или някакъв по-сух салам или наденица)
6 яйца
100 г кашкавал
2-3 люти чушки
подправки

Тиквичката се нарязва на кубчета и се задушава в малко зехтин или олио. Изважда се в купа и в същата мазнина задушете първо лука, чесъна, след това нарязания колбас и накрая нарязаните на дребно домати. Посолете със сол, черен и червен пипер и малко чубрица. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Накрая добавете тиквичките. Разбъркайте и изсипете в подходяща тавичка. Отгоре чукнете яйцата и поръсете с настърган кашкавал. Поставете и чушлетата, като ги боднете в ястието. Печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.