www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 16 Август 2013

Кюфтенца от леща

Необходими продукти
за около 10-12 кюфтенца:
1/2 чаена чаша леща,
1/2 ч.чаша ориз
 2 глави лук
 2 домата
1 морков
черен пипер и босилек на вкус
1-2 суп.лъж.нарязан пресен магданоз
сол
олио

за панировката:
малко царевично брашно
2 яйца

Измиваме, сваряваме и отцеждаме лещата от водата. В 3-4 лъж.олио и малко вода задушаваме нарязаните морков, лук, черен пипер, босилек и магданоз. Добавяме ориза, сварената леща и нарязаните домати. Наливаме 2-3 ч.чаши вода, посоляваме и варим до готовност (да поеме течността).

Охлаждаме сместа и оформяме кюфтенца, които овалваме в царевично брашно, потапяме в разбити яйца и изпичаме във фурна до готовност.