www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 07 Август 2013

Ягодов сладкиш

Необходими продукти
2 яйца
1 ч. ч. захар
2 с. л. топло прясно мляко
6 с. л. олио
1 и1 /2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
ягоди (пресни или замразени)
пудра захар

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се олиото и млякото и накрая брашното с бакпулвера и ванилиите. Разбърква се добре и се изсипва в тавичка (24см), застлана с хартия за печене и леко намаслена. Отгоре наредете половинки ягоди и печете в загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути или до готовност. Украсете с пудра захар.