Публикувана от Веселина Константинова на 01 Август 2013
![]() | Необходими продукти за блата: 6 яйца 1 1/2 ч .ч. захар 1 1/2 ч.ч. брашно за крема: 1 л течна сметана за сиропа: 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. вода за карамела: 1 1/2 ч.ч. захар 3 с.л. вода 200 гр орехи |
Отделете белтъците от жълтъците и прибавете захарта. Разбийте на гъста пяна с миксер. Прибавете жълтъците и продължавайте да разбивате до готовност. Добавете брашното и разбъркайте. Разделете сместа на три части и изпечете върху домакинска хартия. Сиропирайте леко блатовете със захарния сироп. Разбийте сметаната с миксер и слепете блатовете. Направете карамел, като разтопите захарта с водата. Преди да свалите сместа от котлона, добавете натрошените орехови ядки. Оставете леко да се охлади и залейте горния блат на тортата. Охладете за около час в хладилник преди консумация. |