Публикувана от irina atanasova на 28 Юли 2013
![]() | Необходими продукти 1 яйце 1 ч.ч. хладка вода с 1 ч. лъжичка захар, като им се прибавя половин кубче мая /тази смес се оставя да се разтвори маята/ 2 ч.ч. брашно 1 щипка сол доматен концентрат кренвирш или друг колбас чушка кисела краставичка кашкавал |
Всичко се разбърква в купа с лъжица /не миксер/, като има малко лепкав вид и не прилича на същинско тесто, а по-скоро на смес за кекс. Изсипва се в намазнена тавичка с брашно, оставя се да престои около 20 мин. Блатът се намазва с доматения канцентрат и се гарнира. Запича се до готовност. Преди да се извади се поръсва с настъргания кашкавал и се допича още малко, до разтопяване на кашкавала. |