www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 24 Юли 2013

Чушки бюрек - II вариант

Необходими продукти
12 бр. печени чушки
300 гр. сирене
2 яйца за плънката + 3 за панировката
12 с.л. брашно
100 мл. бира
50 мл. вода
сол на вкус

Чушките се почистват от семето и дръжките преди печене - обелените чушки пълним със сместа от сиренето и двете яйца, оставете в хладилника за 30 минути.

Пригответе панировката като разбиете яйцата, брашното, бирата и водата добавете и солта. Вземате чушка и първо я овалвате във брашно, след това в сместа за панировката. Пържите в дълбок тиган с много мазнина, на не много силен котлон. Готовите чушки поставете върху домакинска хартия, за да поеме мазнината!