www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 24 Юли 2013

Печено агнешко с градински чай

Необходими продукти
1 кг. агнешко месо
черен пипер - на вкус
20 мл зехтин
2 пакетчета градински чай
1 с.л. горчица
1 с.л. балсамов оцет
сол - на вкус
1/2 ч.л. кимион

От зехтина, горчицата, сол и черен пипер на вкус, кимион и чая забъркваме гъста паста и мажем месото обилно с нея. Завиваме го с алуминиево фолио и слагаме да се пече за 30 минути или докато е готово. Изваждаме и оставяме тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряме. Поднасяме нарязано на парчета и леко напръскано с оцет. Гарнираме със зеленчуци по избор.