Публикувана от Добринка Петкова на 10 Юли 2013
![]() | Необходими продукти 2/3 от пакет спагети 3-4 пера от зелен лук 150 г пушен бекон 4 яйца 400 мл готварска сметана сол и черен пипер на вкус за соса: 1 консерва домати 1 глава лук 2-3 скилидки чесън малко захар 100 г кашкавал |
Спагетите се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се смесват с малко зехтин. Беконът се нарязва на кубчета, а зеленият лук на дребно. В намаслена форма за мъфини се поставят спагети, бекон и зелен лук и пак спагети. Така разпределете във всички форми (12бр). Разбийте яйцата, добавете сметаната, сол и пипер на вкус и залейте всички мъфини с тази смес. Печете в загрята на 220 градуса фурна, около 35 минути или до готовност. Накрая ги поръсете с настърган кашкавал и върнете за още няколко минути, колкото да се разтопи. За соса, запържете лука и чесъна в малко олио. Добавете намачканите домати, щипка захар, сол и пипер на вкус. Варете 15-тина минути и добавете накрая пресен босилек. Сервирайте мъфините върху доматения сос. |