www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Сия Рибагина на 08 Юли 2013

Панакота с малини

Необходими продукти
200 гр.малини
50 гр.шоколад
100 ml вода
3 с.л.мед
20 гр.желатин
200 ml краве прясно мляко
400 ml студена сладкарска сметана

Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и се оставя 10 минути, докато набъбне. В тенджерка се слагат сметаната, прясното мляко и меда и се загрява, като се внимава да не завира. Прибавя се набъбналия желатин, бърка се и се маха от котлона, изчаква се да изстине и се налива в купички, в които са сложени по няколко малини. Оставя се да стегне в хладилник. По желание се прави декорация с глазура от разтопен на водна баня шоколад.