Публикувана от Добринка Петкова на 28 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 2 пилешки бутчета 1 глава кромид лук 1 морков 2-3 с. л. пасирани домати 2-3 картофа 3/4 ч. ч. фарфалини (вид паста) 1-2 щипки чубрица на вкус сол и черен пипер 1 яйце 1/2 ч. ч. прясно мляко 1 с. л. брашно |
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода. Извадете ги и ги обезкостете. В същата тенджера сипете нарязания лук, морков, варете няколко минути и добавете картофите и доматите. Малко преди да свалите от огъня, върнете пилешкото месо и фарфалините (италианска паста). Добавете подправките и оставете да къкри на слаб огън. През това време разбийте яйцето с млякото и брашното и добавете от бульона. Разбъркайте добре и сложете на печката да клокне 2-3 пъти. Изсипете застройката в тенджерата и оставете да преври за кратко. По желание поръсете с нарязан магданоз. |