Публикувана от Живка Андонова на 12 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 1 кг брашно 500-600 г сирене 2 яйца 1 пак. краве масло 200-220 мл олио 1 кубче мая 1 с.л. захар 2 с.л. оцет 1 с.л. олио 1 с.л. сол олио за поръсване |
Пресяваме брашното. Добавяме маята, захарта, солта, оцета и олиото. Разбиваме двете яйца, наливаме 300-400 мл топла вода, замесваме тесто. Разделяме го на 6 части. Замесваме ги на питки, овалваме ги обилно в брашно и ги оставяме да втасат. Разтопяваме кравето масло, прибавяме 200 мл олио. Потапяме първата питка в мазнината и я разстиламе на дъното на тава с диаметър 30 см. Поръсваме с натрошеното сирене, поливаме с олио. Затваряме с втора питка и завиваме на руло. Така правим три рула. Усукваме ги и ги разтегляме на фитил. Подреждаме ги в тава като съединяваме краищата им. Изчакваме да втасат още 10 мин. Поливаме ги с олио и печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 30-40 мин. |