www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 12 Октомври 2011

Пържени яйца с домати

Необходими продукти
1.5 кг. домати
1 глава лук
150 мл. зехтин
6 яйца
1 скилидка чесън
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. чер пипер
2 ч. л. сол

Зехтинът се нагрява в широк тиган. Добавя се ситно нарязаният лук и се пържи, докато стане прозрачен. Прибавят се обелените и нарязани на ситно домати, пресованият чесън, захарта, пиперът и солта. Вари се леко около 30 мин., докато сосът се сгъсти. Добавят се яйцата и не се бърка. Тиганът се захлупва и се оставя да ври още 5 мин.