Публикувана от Марина Голева на 11 Юни 2013
Необходими продукти за 4 порции: 200 гр. кус-кус 150 гр. зелени чушки 100 гр. черни маслини 100 гр. чоризо 1 бр. лук 150 гр. чери домати зехтин сол и черен пипер джинджифил и босилек | |
Сварете кус куса в един литър студена вода за 10-13 мин. Нарежете на ситни кубчета зелените чушки, лука и маслините. В загрят тиган със зехтин запържете лука. Прибавете чушките и маслините и задушете. След края на термичната обработка добавете сварения кус-кус. Овкусете със сол, черен пипер и щипка джинджифил. В тавичка наредете чери доматите. Поръсете ги с малко зехтин, босилек и сол и запечете. С помощта на ринг оформете готовата смес. На ветрило подредете чоризото и декорирайте с чери домати. Добър апетит ! |