www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 11 Юни 2013

Пресни картофки с мента и ядки

Необходими продукти
800 гр. малки пресни картофи
5 стръка мента
зехтин
20 гр. сурови тиквени семки
20 гр. белени слънчогледови семки
20 гр. краве масло
лимонов сок
сол и черен пипер

Почистете картофите. В загрят тиган със зехтин ги задушете. Накрая на термичната обработка добавете кравето масло и разбъркайте. Овкусете ги със сол и черен пипер. Тиквените и слънчогледовите семки натрошете на ситно. Нарежете ментата и ги смесете. Добавете 2 с.л. зехтин, лимонов сок и щипка сол. Разбъркайте добре. В купа смесете задушените пресните картофите с ядките. Поднесете порция от салата със стрък мента. Добър апетит !