Публикувана от Диана Димитрова на 09 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 20 пресни едри гъби 10 маслини (без костилки) 20 гр. масло 150 гр. кашкавал 100 гр. сирене чесън на прах черен пипер сол |
Изчистваме гъбите и махаме пънчетата. Във всяка гъбка поставяме по едно малко парче масло и поръсваме с черен пипер. Печем за около 15 минути с малко олио и вода. През това време нарязваме на ситно пънчетата и ги задушаваме с малко масло и чесън на прах. Рендосваме на ситно кашкавал и сирене и ги смесваме. Нарязваме на ситно маслините. След като гъбите се опекат ги изваждаме от фурната. Във всяка една поставяме по 2-3 парченца от маслините и малко от пънчетата. Слагаме от сместа от сирене и кашкавал и запечатваме отгоре с парче кашкавал. Каквото остане от маслините и пънчетата сипваме в соса около гъбите. Печем докато кашкавала хване златиста коричка. Сервираме гъбите с част от соса. |