www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 09 Юни 2013

Пълнени гъби с кашкавал, сирене и маслини

Необходими продукти
20 пресни едри гъби
10 маслини (без костилки)
20 гр. масло
150 гр. кашкавал
100 гр. сирене
чесън на прах
черен пипер
сол

Изчистваме гъбите и махаме пънчетата. Във всяка гъбка поставяме по едно малко парче масло и поръсваме с черен пипер. Печем за около 15 минути с малко олио и вода.

През това време нарязваме на ситно пънчетата и ги задушаваме с малко масло и чесън на прах. Рендосваме на ситно кашкавал и сирене и ги смесваме. Нарязваме на ситно маслините. След като гъбите се опекат ги изваждаме от фурната. Във всяка една поставяме по 2-3 парченца от маслините и малко от пънчетата. Слагаме от сместа от сирене и кашкавал и запечатваме отгоре с парче кашкавал. Каквото остане от маслините и пънчетата сипваме в соса около гъбите. Печем докато кашкавала хване златиста коричка. Сервираме гъбите с част от соса.