Публикувана от Диана Димитрова на 09 Юни 2013
Необходими продукти 20 пресни едри гъби 10 маслини (без костилки) 20 гр. масло 150 гр. кашкавал 100 гр. сирене чесън на прах черен пипер сол | |
Изчистваме гъбите и махаме пънчетата. Във всяка гъбка поставяме по едно малко парче масло и поръсваме с черен пипер. Печем за около 15 минути с малко олио и вода. През това време нарязваме на ситно пънчетата и ги задушаваме с малко масло и чесън на прах. Рендосваме на ситно кашкавал и сирене и ги смесваме. Нарязваме на ситно маслините. След като гъбите се опекат ги изваждаме от фурната. Във всяка една поставяме по 2-3 парченца от маслините и малко от пънчетата. Слагаме от сместа от сирене и кашкавал и запечатваме отгоре с парче кашкавал. Каквото остане от маслините и пънчетата сипваме в соса около гъбите. Печем докато кашкавала хване златиста коричка. Сервираме гъбите с част от соса. |