Публикувана от Цветослава Киркова на 02 Юни 2013
![]() | Необходими продукти 5 бр. кренвирши 4 яйца 200 гр. кашкавал 4 бр. печени червени чушки 3 бр. кисели краставички |
Кренвиршите се нарязват на лентички по дължина (4 лентички от кренвирш). Чушките се разрязват на 4 по дължина, краставичките също се нарязват на лентички, кашкавалът се настъргва на едро ренде. В правоъгълна намаслена форма се подреждат лентичките кренвирши и чушки (краищата остават извън формата). В средата се слагат ред резенчетата краставички, ред лентичките кренвирши и така докато свършат продуктите. Най - отгоре се покрива с краищата на кренвиршите и чушките, които са били извън формата, разбиват се яйцата и се смесват с кашкавала и сол на вкус. С тази смес се залива рулото, пече се около 20 минути в умерена фурна. Обръща се върху поднос след като е изстинало хубаво. Поднесете с гарнитура според сезона. |