www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от cvetelina ivanova на 01 Юни 2013

Реване - II вариант

Необходими продукти
7 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
2 ванилии
1 ч.ч. захар за сиропа
1 с.л. сок от лимон

Жълтъците се разбиват на пяна, постепенно добавяме брашното и ванилията като бъркаме леко, добавяме и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в намазнена тавичка или форма за торта и печем до порозовяване. Оставяме да изстине.

В съд изсипваме 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар, оставяме да ври 2-3 мин. на котлона, добавяме и лимоновия сок. Сиропът не трябва да е горещ, когато сиропираме реването.