www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мария Маслева на 23 Май 2013

Осмарски хляб

Необходими продукти
3 яйца (един жълтък отделяте за намазване)
500 мл хладка вода
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
3 с.л. олио
1 кг брашно
1 пакетче суха мая
1 ч.ч. мас
200 гр сирене

Брашното се пресява в голяма купа. Слагат се останалите продукти без маста и сиренето. Меси се за кратко, за да се получи меко тесто.

Тестото се разделя на две. Разточва се едната половина и се намазва с половината от разтопената мас. Наръсва се със сирене и се покрива с другата половина от тестото, която предварително е изтънена. Намазва се отгоре с останалата мас

Тестото се поставя в намазнена тава (тази в която ще се пече) и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Пече се в предварително загрята фурна до готовност.