www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мария Маслева на 23 Май 2013

Руло Стефани - III вариант

Необходими продукти
за рулото:
500 гр смляно месo
1 глава лук
2 яйца - единият белтък е за намазване
2 филии стар хляб, накиснат в мляко или вода
магданоз
чубрица
сол и черен пипер на вкус
зехтин

за плънката:
3-4 твърдо сварени яйца
2 сварени моркова, нарязани по дължина на ивици
2-3 кисели краставички, нарязани по дължина на ивици

за поръсване:

1 с.л. галета
1 с.л.зехтин
кашкавал

Нарежете на ситно лука заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб и яйцата, омесете каймата, покрийте с прозрачно фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

Върху фолио разстелете каймата във формата на правоъгълник. В средата по цялата дължина разпределете плънката. Завийте внимателно на руло. Преместете рулото в намазнена тава. Намажете го с останалия белтък, без да го разбивате. Поръсете с галета и напръскайте леко със зехтин. Край рулото, в тавата налейте 200-250 мл вода. Покрийте с алуминиево фолио и печете 30-35 минути в загрята до 180 градуса фурна. Извадете рулото, махнете фолиото, полейте го с мазнина и поръсете с настърган кашкавал. Запечете още 5-10 минути.