Публикувана от ЛЮБКА ПЕРЧЕКЛИЙСКА на 19 Май 2013
Необходими продукти 1 кг брашно 1 ч.ч. захар 150 г олио 30 г мая за хляб 1 и 1/2 ч.ч. лимонада (затоплена) кората от 1 лимон | |
Маята се разтваря с 1 с.л. захар, 1 с.л. лимонада и малко брашно. Слага се на топло на шупне. Захарта се разтваря в лимонадата и с останалите продукти (като лимоновата кора е настъргана) и с готовата мая се замесва тесто, което се слага на топло да втаса. След това тестото се разделя на 2 части, а всяка част на 3 парчета. Парчетата тесто се раздърпват на ленти и се изплитат на плетеници. Слагат се в намаслени тавички и се оставят на топло да втасат. След като тестото се надигне, се намазва с прясно мляко и се поръсва с кристална захар. Пече се в предварително затоплена силна фурна. |