www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 15 Май 2013

Пилешко руло, обвито в бекон

Необходими продукти
2 пилешки филета
300 г пушен свински бут или бекон
500 г кайма
1 гл. лук
150 г гъби
200 г спанак
2-3 кисели краставички
1 голям морков
100 г топено сирене
100 г кашкавал
черен пипер и сол на вкус
червен пипер
зехтин

Нарежете бекона на тънки ленти и ги наредете върху намаслено фолио. Върху него поставете предварително оформените и овкусени пилешки филета на пържоли. Поръсете с нарязания спанак и задушените в малко зехтин гъби. Отгоре разстелете овкусената кайма, като към нея сте прибавили и ситно настъргания лук и подправки. След това в средата наредете нарязаните на ивички краставички и моркови (сварени в МВ). Настържете топеното сирене и наредете парчета кашкавал.

С помощта на фолиото загърнете внимателно на руло. Поръсете с малко червен пипер и зехтин. Преместете го в тава заедно с фолиото покрито и печете на умерена фурна около 1 час. Преди да го извадите от фурната, развийте фолиото да се зачерви отгоре. Поднесете рулото нарязано на парчета с гъбен сос и картофена салата или гарнитура по ваш избор.