Публикувана от Добринка Петкова на 13 Май 2013
Необходими продукти 1 бр. пиле 150 гр. сирене 50 гр. кашкавал 30 гр. масло 100 мл бира 2 с.л заквасена сметана подправка за пиле червен пипер | |
Маслото се смесва с подправката и червения пипер и се намазва пилето отвътре. Пълни се с натрошеното сирене и нарязания на кубчета кашкавал. Отворът се прикрепя добре с клечки за зъби или се зашива, да не изтече плънката. Заквасената сметана се разбърква с подправки на вкус и пилето се маже обилно. Поставя се в тавичка (в моят случай е в уред за бавно готвене), налива се бирата, може да се сложат картофки. Покрива се с фолио и се пече около 1 час, след това се маха фолиото и се допича. |