Публикувана от гинка янкова на 12 Май 2013
Необходими продукти 5 яйца 2 чаени чаши захар 2 1/2 чаени чаши брашно 2 1/2 чаени чаши олио 1/2 чаена чаша хладка вода 1 бакпулвер 1 ванилия малко какао | |
5 белтъка се разбиват с една чаена чаша захар като за целувки. Прибавят се 3/4 чаена чаша брашно. 5 жълтъка се разбиват с 1 чаена чаша захар, прибавя се 1/2 чаена чаша олио, хладка вода, 1 ½ чаена чаша брашно, бакпулверът, ванилията. Формата за кекса се намазва леко с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се част от жълтата смес, поръсва се през цедка с какао да я покрие, после се изсипва цялата бяла смес, отново се поръсва с какао, накрая се изсипва останалата жълта смес. Пече се в предварително загрята фурна. |